In de lente van 2016 werd ik door mijn toenmalige manager uitgedaagd om mee te doen aan een hardloopwedstrijd in Den Bosch. Deze uitdaging heb ik aangenomen en vier weken later stond ik aan de start van mijn allereerste wedstrijd. dus eigenlijk zonder echt trainen en met een zelf-aangeleerde hardlooptechniek.

Een echt goede voorbereiding heb ik dus niet gehad, voor mijn eerste wedstrijd. Mijn onbevangenheid heeft me geholpen in deze wedstrijd. Na maandenlang zonder schema’s of trainingen doorgelopen te hebben, liep ik wederom een wedstrijd. Tijdens die wedstrijd besefte ik me dat ik als ik zo door zou gaan, ik nooit echt een doel zou halen. Daarom heb ik hulp gezocht van een hardlooptrainer.

Samen met hem heb ik al mijn toenmalige PR’s verpulverd, met als klap op de vuurpijl deelname aan het NK Marathon 2019. Mijn eerste marathon liep ik direct onder de magische grens van 3:00 uur. Dit had ik in mijn eentje nooit gekund. In 2021 heb ik mijn tweede marathon gelopen, wederom het Nederlands Kampioenschap. Ditmaal was mijn tijd van 2:35:01 goed voor een bronzen medaille binnen mijn leeftijdsgroep.

In 2020 ben ik gestart met de opleiding tot hardlooptrainer. Waarom? Omdat ik zelf gemerkt heb dat je als hardloper zelf op een gegeven moment tegen je plafond loopt en ik wil graag andere hardlopers helpen met hun hardlooptechniek te verbeteren en het behalen van zijn of haar doelen. Ik geef 1-op-1 trainingen en/of ik maak een persoonlijk hardloopschema.

Naast mijn werk als (online) hardlooptrainer/-coach begeleid ik ook werknemers van werk naar werk binnen de publieke sector. Dit doe ik veelal op afstand van degene die ik begeleid naar die nieuwe baan. Hierdoor ben ik bekend geraakt met het begeleiden van mensen op afstand, maar alsnog op een persoonlijke manier. Ik ben van mening dat juist die persoonlijke aandacht mensen verder brengt en helpt bij de ontwikkeling. Ik bied dan ook graag die helpende hand of dat luisterende oor als het even wat minder gaat.