Over Johan

Tijd voor een introductie

Sinds 2020 ben ik gestart als trainer/coach in het hardlopen.  Nu na 3 jaar is het team dat ik mag begeleiden uitgegroeid naar meer dan 30 lopers in België, Spanje, Engeland en Nederland. Inmiddels word ik door meerdere lopers gevraagd om tips of om eens een rondje samen te lopen. Maar ook vragen ze naar wat ik doe en waarom. Dus ik dacht het is tijd voor een blog, om mezelf verder te introduceren en meer uit te leggen hoe ik aan het werk ga. Mocht je nou hierna nog vragen hebben of wil je samen aan de slag? Dan hoor ik graag iets van je.

Persoonlijkheid vind ik belangrijk

Wat is als trainer/coach belangrijk vind is contact met de sporters. Als iemand met mij wilt trainen, vind er altijd een gesprek (intake/kennismaking) via Zoom plaats. Ik wil graag horen wat iemand verwacht van mij en hoe ik hem of haar het beste kan helpen.

Hoe begon ik met hardlopen?

Op zaterdagochtend 30 april 2016 begint mijn hardloopavontuur. De donderdag ervoor werd ik door mijn manager gevraagd om mee te lopen bij de Brandloyalty Vestingloop in Den Bosch. Ik had een maand om me voor te bereiden. Iets wat achteraf natuurlijk eigenlijk helemaal niet kon, maar ik houd wel van een uitdaging.
Dus daar stond ik, 29 mei aan de start van de 10 km.
Uiteindelijk wist ik een tijd van 41 minuten neer te zetten. Dit smaakte naar meer en ben ik nooit meer gestopt met hardlopen.

Na de eerste marathon

Zo heb ik 1,5 jaar lang doorgelopen. Ik plande wedstrijden om mij actief te houden, want ik merkte dat als ik geen doel had ik mijn schoenen ook niet aan trok. Ik merkte dat ik HARDlopen het leukste vond. Je maakt mij niet blij met een lange rustige duurloop op bijvoorbeeld zondag ochtend. Eind augustus 2017 liep ik in mijn eigen dorp een wedstrijd. Wat daar gebeurde. heeft mijn “hardloopcarrière” veranderd. Halverwege merkte ik namelijk op dat ik in een niemandsland liep. Ik liep niet vooraan, maar had ook een gat met de lopers achter mij. Toen heb ik zelf besloten om op zoek te gaan naar een trainer die mij kon helpen om wel vooraan te kunnen lopen. (spoiler-alert: en dat is gelukt)

 

 

Hoe het doorzetten ging

Toen ik een week later een advertentie op sociale media zag van een hardloopgroep met het programma “sneller op de 10km” was ik eigenlijk direct om. Werken aan techniek was voor mij het aller belangrijkst.

In 2021 heb ik mogen deelnemen aan een drie-tal Nederlands Kampioenschappen (masters 35-40) met successen. 

Op de 10km werd ik 12e,

op de 10.000 meter (zo heet dezelfde afstand op de atletiekbaan) werd ik 5e

En tijdens het NK Marathon kwam ik als 3e het Olympisch Stadion binnen. (In leeftijdsgroep 35-40 jaar)

TRAINING

TRAINING

TRAINING